Fejlrapportering

Fejlrapportering

Som oprettet bruger kan du indrapportere fejl som superbrugerne og Projektgruppen vil modtage. Fejlen vil så blive behandlet. Er der tale om en simpel tastefejl (type 1), bliver fejlen oftest rettet i løbet af et par dage. Mens de andre fejltyper endnu ikke behandles. Husk at skriv en kommentar til fejlrapporten, hvori fejlen uddybes.


Der findes flere typer af fejlrapporterer:


1) Fejl i indtastning eller registrering

Dette kan være noget som er tastet forkert eller det kan være noget er er forkert på selve bladet. Hvis det er en fejl i det indtastede, bedes du beskrive, hvad der er forkert tastet. Hvis der er fejl på registerbladet, så tastes den korrekte oplysning i selve feltet. I kommentaren kan skrives en nærmere beskrivelse af fejlen og altid en kildehenvisning. Det henvises fortrinsvist til kirkebøger på  arkivalieronline. 

 

Eksempler på henvisning til kirkebøger på arkivalieronline (arkivalieronline.dk) (AO):  

  

· KB 1861-1869, Københavns Amt, Sankt Johannes Sogn. AO: Opslag 8.

· KB 1894-1897, Københavns Amt, Sankt Johannes Sogn, Viede. AO: Opslag 300.

· KB 1916-1929, København Amt, Sankt Johannes Sogn, Døde. AO: Opslag 68.

 

Eksempel på henvisning til en folketælling:

· FT-1911: Sølvgade 30. AO: Opslag 150.

 

Eksempel på henvisning til Politiets Mandtal:

Politiets Mandtal Adelgade, 1871, november, item=388770


Hvis en fejlrapportering ikke er forsynet med en kildehenvisning vil den blive slettet. Hvis fejlen vurderes relevant af en superbruger, så vil den blive indsat indsat som en kommentar til registerbladet.

 

2) Ulæseligt billede

Her klikker du hvis billedet er overbelyst, bladet er revet, eller der på anden måde er større dele information, der er gået tabt.

 

3) Flere blade på et billede

Her klikker du hvis du ser eller fornemmer, at der er et eller flere blade dækket bag et andet. I de fleste tilfælde er disse fejl lette at se, men i andre kan det være vanskeligt at vurdere, om der er tale om en reel fejl, hvor et blad eller flere blade ”gemmer sig” bag det viste. Se eksempler her!

En mere udførlig beskrivelse inklusiv flere eksempler kan ses her (åbner som en pdf). Men er du i tvivl, anmodes du som hovedregel om at fejlrapportere bladet.

 

4) Billedet indeholder ikke et registerblad

Her klikker du hvis du støder på et billede, der tydeligvis IKKE er et registerblad. Det drejer sig om sedler, der er brugt i forbindelse med filmningen, som fx ”omfotograferes”.

 

5) Dublet

Hvis der findes to identiske blade fejlrapporteres begge blade som dubletter, og du skriver en henvisning med ID-nummeret i Kommentar-feltet (ID=4562349) hhv. (ID=2495549). Vær opmærksom på, at der ikke alene skal være tale om samme person (kontroller både navn og fødselsdato), men også eksakt samme adresser m.v. - Mange personer, har flere blade med forskellige adresser, og i de tilfælde er der ikke tale om dubletter.

 

6) Dødeblade indeholder supplerende oplysninger

Hvis der er tale om et dødeblade, og der er indskrevet oplysninger om fødestedet, børn mv. som ikke fremgår af selve registerbladet.

 

 

 

footer-logo

Københavns Stadsarkiv

Københavns Rådhus, 1599 Kbh.V
Tlf: 33 66 23 70  |  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  |  facebook